Overslaan en naar de inhoud gaan

Een nieuwbouwappartement kopen, hoe werkt dat?

Een appartement kopen doet u niet iedere dag. Het zoeken en vinden van het juiste appartement is leuk, maar ook spannend. Er komt veel bij kijken. Wij willen u middels dit stappenplan informeren over het verkoopproces.

 • 1.  Verkoop gestart

  De verkoop is reeds gestart. U kunt contact opnemen met één van de makelaars over de beschikbaarheid van de appartementen. Mocht het appartement waarin u interesse heeft beschikbaar zijn, zal de makelaar een afspraak met u inplannen. Uiteraard lichten de makelaars ook graag het plan Oostbroek nader toe als u geen concreet bouwnummer op het oog heeft.

 • 2.  Afspraak makelaar

  Tijdens het eerste gesprek met de makelaar lichten wij u het project en het appartement nader toe. U wordt tevens geïnformeerd over alle aspecten waar u bij het kopen van een nieuwbouwappartement mee te maken heeft. Daarnaast komt tijdens het gesprek ter bespreking wanneer u definitief moet beslissen om het appartement al dan niet te kopen. Doorgaans hanteren we hiervoor een termijn van 7 dagen. Indien u na uw reserveringstermijn besloten heeft om tot aankoop van het appartement te gaan, zal een tweede afspraak worden ingepland.

 • 3.  Tekenafspraak

  U heeft besloten om het appartement te kopen, geweldig! Tijdens deze afspraak wordt de koop- en aannemingsovereenkomst getekend.

 • 4.  Hypotheek afsluiten

  Na het ondertekenen van de koop-/ aannemingsovereenkomst wordt het tijd om de hypotheek af te sluiten, u heeft hiervoor een termijn van 2 maanden vanaf het tekenen van de overeenkomsten. Het afsluiten van de hypotheek is een belangrijk onderdeel en kan soms erg complex zijn. Het is daarom belangrijk om vroegtijdig een hypotheekadviseur in te schakelen.

 • 5.  Afspraak met de kopersbegeleider

  Bij het kopen van een nieuwbouwappartement komt heel wat kijken; keuzes voor badkamer, toilet, keuken, binnendeuren etc. Deze keuzes geven u de mogelijkheid om het appartement naar uw eigen smaak aan te passen. Nadat u de koop-/aannemingsovereenkomst getekend heeft ontvangt u een uitnodiging om in te loggen in een online kopersportaal. Alle communicatie (waaronder berichten, offertes, opdrachtbevestigingen, enzovoort) tussen u, de showrooms en Van de Kolk Bouw verloopt via dit portaal. Zo heeft u alle informatie op één plek overzichtelijk bij elkaar. In dit portaal kunt u zelf een gesprek inplannen met de kopersbegeleider. Tijdens dit gesprek worden uw wensen en de meer- en minderwerk opties besproken. Na het kopersgesprek volgt er een offerte. Ook wordt er een optietekening gemaakt waarop uw keuzes zijn ingetekend.

  Tip: zorg dat u van tevoren heeft nagedacht waar u het meubilair (zoals de tv, bank, eettafel etc.) neer gaat zetten en welke opties u wenst. Aan de hand daarvan kunt u bepalen of u bijvoorbeeld extra lichtpunten, loze leidingen of stopcontacten nodig heeft.

 • 6.  De overdracht bij de notaris

  U heeft de koopovereenkomst getekend, de bedenktijd is voorbij en de ontbindende voorwaarden zijn niet nodig gebleken, de koop is definitief. Maar daarmee bent u nog geen eigenaar van de grond en de te bouwen woning. De grond dient namelijk nog officieel te worden overgedragen bij de notaris. De notaris regelt alle juridische zaken rondom de overdracht. De notaris zal u een uitnodiging sturen om de leveringsakte (ook wel transportakte genoemd) te komen ondertekenen. De verkoper en de notaris tekenen deze akte ook. Pas na ondertekenen van de akte bent u officieel eigenaar van de grond en het te bouwen appartement.

 • 7.  De bouwfase

  De start van de bouw van het appartementencomplex is gepland in december 2023 of januari 2024.

 • 8.  Bouwtijd en oplevering

  De bouw van de appartementen duurt ongeveer 1,5 jaar. Wanneer de appartementen precies worden opgeleverd is afhankelijk van de voortgang van de bouw en de verkoop. Via nieuwsbrieven in het online klantenportaal van Bouwbedrijf Van de Kolk, wordt u regelmatig op de hoogte gehouden van de bouwontwikkelingen.