Overslaan en naar de inhoud gaan
  • 1.  Contact opnemen en afspraak met één van de makelaars.

    Bij interesse voor (één van) de beschikbare woningen kunt u contact opnemen met de makelaar. De makelaar zal samen met u een afspraak inplannen. Tijdens dit gesprek ontvangt u de contractstukken, waaronder de verkooptekeningen en meerwerklijsten van uw gekozen nieuwbouwwoning. De makelaar neemt de ontvangen informatie gezamenlijk door. Bent u na het gesprek met de makelaar nog steeds enthousiast? Dan zal de makelaar met u een nieuwe afspraak maken voor het tekenen van de koop-/ aannemingsovereenkomst.

  • 2.  Hypotheek afsluiten.

    Na het ondertekenen van de koop-/ aannemingsovereenkomst wordt het tijd om de hypotheek af te sluiten, u heeft hiervoor een termijn van 2 maanden vanaf het tekenen van de overeenkomsten. Het afsluiten van de hypotheek is een belangrijk onderdeel en kan soms erg complex zijn. Het is daarom belangrijk om vroegtijdig een hypotheekadviseur in te schakelen.

  • 3.  Afspraak met de kopersbegeleider.

    Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt heel wat kijken; keuzes voor badkamer, toilet, keuken, binnendeuren etc. Deze keuzes geven u de mogelijkheid om de woning naar uw eigen smaak aan te passen. Nadat u de koop-/aannemingsovereenkomst getekend heeft ontvangt u een uitnodiging om in te loggen in een online kopersportaal. Alle communicatie (waaronder berichten, offertes, opdrachtbevestigingen, enzovoort) tussen u, de showrooms en Van de Kolk Bouw verloopt via dit portaal. Zo heeft u alle informatie op één plek overzichtelijk bij elkaar. In dit portaal kunt u zelf een gesprek inplannen met de kopersbegeleider. Tijdens dit gesprek worden uw wensen en de meer- en minderwerk opties besproken. Na het kopersgesprek volgt er een offerte. Ook wordt er een optietekening gemaakt waarop uw keuzes zijn ingetekend.

    Tip: zorg dat u van tevoren heeft nagedacht waar u het meubilair (zoals de tv, bank, eettafel etc.) neer gaat zetten en welke opties u wenst. Aan de hand daarvan kunt u bepalen of u bijvoorbeeld extra lichtpunten, loze leidingen of stopcontacten nodig heeft.

  • 4.  De overdracht bij de notaris.

    U heeft de koopovereenkomst getekend, de bedenktijd is voorbij en de ontbindende voorwaarden zijn niet nodig gebleken, de koop is definitief. Maar daarmee bent u nog geen eigenaar van de grond en de te bouwen woning. De grond dient namelijk nog officieel te worden overgedragen bij de notaris. De notaris regelt alle juridische zaken rondom de overdracht. De notaris zal u een uitnodiging sturen om de leveringsakte (ook wel transportakte genoemd) te komen ondertekenen. De verkoper en de notaris tekenen deze akte ook. Pas na ondertekenen van de akte bent u officieel eigenaar van de grond en de te bouwen woning.

  • 5.  De bouwfase

    De start van de bouw staat gepland in het najaar van 2023.

  • 6.  Hoelang duurt de bouw en wanneer worden de woningen opgeleverd?

    De bouw van de woningen duurt ongeveer 1 jaar. Wanneer de woningen precies worden opgeleverd is afhankelijk van de voortgang van de bouw en de verkoop. Via nieuwsbrieven in het online klantenportaal van Bouwbedrijf Van de Kolk, wordt u regelmatig op de hoogte gehouden van de bouwontwikkelingen.